Takim në kuadër të zvogëlimit të risqeve nga fatkeqësitë.

U zhvillua sot në Romë 🇮🇹 takimi 🤝 bilateral midis Drejtorit të Përgjithshëm të Agjencisë Kombëtare të Mbrojtjes Civile, z. Haki Çako 🇦🇱 dhe Kreut të Departamentit të Mbrojtjes Civile Italiane, z. Fabrizio Curcio 🇮🇹.

Në këtë takim u diskutua mbi bashkëpunimin dhe konsolidimim e marrëdhenieve 🤝dy palëshe në kuadër të zvogëlimit të risqeve nga fatkeqësitë dhe konsolidimet e sistemeve të mbrojtjes civile të dy 🇦🇱🇮🇹 vendeve.

Fokus i rëndësishëm u konsiderua roli strategjik i Italisë dhe mbështetja e qeverisë italiane për Sistemin e Mbrojtjes Civle në Shqipëri dhe suporti në Mekanizmin e Mbrojtjes Civile 🇪🇺Europiane, pas antarësimit të Shqipërisë në këtë mekanizëm.

Gjithashtu në këtë takim u diskutua mbi implementimin e aktiviteteve dhe projekteve të përbashkëta në kushtet e ndryshimeve klimaterike dhe përballimit e menaxhimit të fatkeqësive natyrore në vendet tona dhe në rajon.

#mbrojtjacivile#AKMC#UCPM#EU#civilprotection#protezionecivile#DPC#ITALY#ALBANIA

Lajme të tjera