Stërvitja – Response SEE, në Sarajevë, Bosnjë- Hercegovinë.

Drejt Mekanizmit të Mbrojtjes Civile Europiane (UnionCivilProtectionMechanism) UE AL BIH MNE

Stërvitja – Response SEE zhvilluar në Sarajevë, më datë 26 – 29 Prill, theksoi rëndësinë e forcimit të Sistemit të #MC në Ballkanin Perëndimor dhe bashkëpunimin. Të pranishëm Z. Janez Lenarčič, Komisioneri për Mbrojtjen Civile, Z. Johann Sattler Përfaqësues Special i BE në Bosnjë-Hercegovinë, Z. Selmo Cikotič , Ministri i Sigurisë për BiH, Znj. Gjeneral Brigade Pamela McGaha, Komandante e NATO HQ Sarajevo dhe Z. Haki Çako, Drejtor i Përgjithshëm i Agjencisë Kombëtare të Mbrojtjes Civile.

Ekipi Shqipëtar u vlerësua shumë energjik dhe me performacë shumë të mirë nga trajnerët dhe vëzhguesit e stërvitjes

Shqipëria u përfaqësua me 19 persona dhe 4 mjete:

2 mjete (1 zjarrfikëse / 1 fuoristradë) – 10 persona, skuadra nga Dr.MNZSH, Bashkia Tiranë.

1 mjet ambulancë – 5 persona, skuadra e Urgjencës së Vullnetarëve të emergjencave.

1 mjet fuoristradë – 4 persona, skuadra koordinuese dhe vëzhguese nga AKMC

#UCPM #AKMC #RESPONSESEE

Lajme të tjera