EFDRR “Forumi Evropian për Reduktimin e Riskut nga Fatkeqësitë” – në Matosinhos/ Portugali

Më datë 24 -26 Nëntor u zhvillua EFDRR “Forumi Evropian për Reduktimin e Riskut nga Fatkeqësitë” – në Matosinhos/Portugali, pjesë aktive në këtë forum kishte Shqipëria me fjalën e zv.ministrja e Mbrojtjes znj. Dallendyshe Bici dhe fjalën e Drerjtori i Pergjithshëm i AKMC z.Haki Çako.

Qeveria Shqiptare, e vendosur në forcimin e Sistemit të Mbrojtjes Civile nëpërmjet modernizimit, forcimit dhe konsolidimit brenda vitit 2025 të kapaciteteve të Mbrojtjes Civile dhe përmbushjen e kushteve për anëtarësim në ERCC – Mekanizmin e Mbrojtjes Civile Evropiane.

#RoadMap EFDRR 2021-2030

Lajme të tjera